NAK BUAT BISNESS... JOM KLIK

SUKA BLOG INI?

ONE DROP PERFUMES

Followers

Friday, 14 January 2011

Spirals Cheese with beef pepperoni

Hari ni memang nor tak masak apa2 untuk tengahari sebab pagi tadi heavy breakfast dgn hubby & Aizah. Breakfast dgn nasi goreng serta lauk malam semalam nye... rusuk kambing goreng berempah.... Pukul 11 pulak nor kena hantar hubby ke LCCT, tinggal seorang2 kat rumah, Aizah macam biasa sekolah. Hari ni dia ada kelas tambahan sampai pukul 5:30 petang.

Balik jer daripada ambil Aizah kat sekolah, dia suruh nor buat makaroni cheese... tapi nor tukar selera ckit... nak yg simple & sedap dimakan... nak cepat2 jer kan... mentang2 suami travelling... selera kita jer lah kan.

Makan malam awal hari ni sebab malam nak dengar kuliah magrib. JOM... silakan.... makan ramai2.. yummieee....

Bahan2:
150gm Spirals
50gm Cream Cheese (bole lebihkan cheese kalau suka)
Beef pepperoni
Garam
Serbuk lada

Cara:
Spirals direbus bersama butter & garam hingga kembang atau lembut. Tos & ketepikan....

Kemudian rebus atau goreng dgn minyak sedikit beef pepperoni hingga masak. Nor lebih suka rebus sebab lembut ckit tapi kali ni ikut selera Aizah, dia nak digoreng dulu. Cream Cheese, garam serta lada digaul rata dulu, kemudian dicampur dgn spirals yg masih panas. Campurkan sekali dgn beef pepperoni.

Hmmmmmmm dah siap, senang kan... tapi ini ler kegemaran Aizah.


"JOM Seiring Sejalan"

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts