2 biji telur
500 gm cream cheese
2 sudu makan tepung gandum
1/2 cawan tepung kastard
Roti marie & cream krackers
4 sudu butter
1 tin susu cair
1 gelas gula
Cara:
Cairkan butter, kemudian campurkan ke dalam roti marie & cream kracker yg telah dikisar sederhana halus. Gaul biar sebati. Leperkan ke dalam acuan yg bawahnya boleh dibuka. Bakar dalam oven 200 C selama 10 minit atau hingga garing. Ketepikan dulu biar sejuk.
Pukul telur & gula hingga sebati, masukkan cream cheese & gaul lagi. Tambahkan tepung gandum & tepung kastard, gaul lagi. Akhir sekali masukkan susu cair.
Masukkan adunan cheese tadi ke atas adunan roti. Bakar selama 20 minit di dalam oven 200 C. Letakkan acuan yg berisi air di bawah acuan adunan tadi supaya bawah roti tak hangus.
Pukul telur & gula hingga sebati, masukkan cream cheese & gaul lagi. Tambahkan tepung gandum & tepung kastard, gaul lagi. Akhir sekali masukkan susu cair.
Masukkan adunan cheese tadi ke atas adunan roti. Bakar selama 20 minit di dalam oven 200 C. Letakkan acuan yg berisi air di bawah acuan adunan tadi supaya bawah roti tak hangus.
Selamat mencuba!!!
"JOM Seiring Sejalan"
sedapnyerrr..... kalu takdak acuan boleh buka kat bawah tu orait tak?
ReplyDeletesusah ckit ler mamawana, sbb lapisan atas tuu agak lembut..kalau guna acuan biasa kena terbalikkan pulak. Guna acuan ni juz tolak dpd bawah. Beli ler satu, bole guna utk buat kek lain gak.
ReplyDelete