NAK BUAT BISNESS... JOM KLIK

SUKA BLOG INI?

ONE DROP PERFUMES

Followers

Sunday, 24 May 2009

Tahlil kat rumah jiran

Setelah hampir setahun pindah rumah, ini kali pertama berkunjung ke rumah jiran lama. Ada bacaan tahlil utk arwah mak mentuanya. Meninggal pada pagi Sabtu & dikebumikan pada hari yang sama di Melaka. Jiran lama ni tinggal tak jauh dpd area rumah baru i, lebih kurang 1 km jer..... Moga arwahnya dicucuri rahmat & segala amalan dunianya diterima oleh ALLAH swt.. AMIN.

Jamuan start lepas solat Isyak, i pergi dgn anak sbb hubby kat masjid & terus ke sana nanti bersama org2 masjid. Bila baca yassin beramai2, teringat arwah my father yg telah meninggal dunia lebih dpd 20 tahun ..... semasa i berumur 19 tahun. Pada ketika itu, i masih belajar lagi kat KL. I sedekah kan bacaan yassin itu utk dia juga. Kenangan bersama nya tak akan luput dpd memori ingatan ini..... terlalu banyak kenangan manis bersamanya.

Kebetulan next month Hari Bapa, hmmmm lagi ler i terkenang kat dia... ya ALLAH begitu besar nya jasa abah i yg tak akan i lupakan hingga ke akhir hayat ini. Setiap kali terkenang kan nya mengalir air mata tanpa dipaksa..... Agar yg maha esa menerima segala amalan baik nya semasa hidup dulu.... AMIN...

Hari Ibu bulan ni banyak membawa rasa rindu pada emak i yg jauh nun di Miri.... kali terakhir berjumpa dgn nya 2 bulan yg lepas..... walaupun dah berusia 73 tahun tapi mak nampak sihat & awet muda sentiasa.... insyallah kalau ada kelapangan, cuti sekolah ni nak gi sana melawat dia.... selalu bertanya kabar melalui telepon jer... Selamat Hari Ibu mak.... moga sabar menghadapi segala dugaan dunia ni..... RINDU mak.... SAYANG mak.....

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts