NAK BUAT BISNESS... JOM KLIK

SUKA BLOG INI?

ONE DROP PERFUMES

Followers

Tuesday, 8 September 2009

BERBUKA RUMAH MENTUA

Petang lepas zohor kami sekeluarga ke Shah Alam dulu, nor nak hantar kek2 & biskut yg customer tempah... Dpd sana terus ke Selayang rumah mentua... bila tiba kat sana dah masuk Asar, tengok mak mentua nor tgh buat dalca... nor kata nanti tolong dia, solat dulu. Bila nor selesai solat dalca dah siap, cuma nak goreng ayam jer lagi..

Tujuan ke sana pun sebab nor nak beli bahan2 utk jahitan gak... wahhh nape jauh nye gi beli hahhaha... bukan apa, selalu nor beli kat area Salak Tinggi atau Nilai... barang2 kat sana tak berapa banyak choice... kat Selayang ni ada ler beberapa buah kedai jual bahan2 jahitan ni. Nor suruh Aizah tolong nenek dia mengoreng sementara nor ajak hubby gi beli apa yg nor perlukan.

Memang sesak betul masa tuu... nasib baik ler kita org pinjam motorsikal bapa mentua nor... senang sikit nak mencelah... Segala bahan2 yg diperlukan semua nya ada... Kejap jer nor ke situ & bila tiba kat rumah mentua.... ayam nye belum habis digoreng lagi..

Menu berbuka hari ni mentua nor buat nasi Dal, Dalca, Ayam Goreng, Sambal Tauhu & kuih muih yg dibeli kat bazaar ramadhan.

Malam ni solat kat surau tak jauh dpd rumah mentua... Kami balik semua ke Sepang dalam pukul 11 malam... Sampai rumah dah pukul 12.... Letih... tapi nor sempat ler gak menyediakan lauk utk Sahur esok nye..


"JOM Seiring Sejalan"


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts