NAK BUAT BISNESS... JOM KLIK

SUKA BLOG INI?

ONE DROP PERFUMES

Followers

Sunday, 20 September 2009

HARI RAYA....

Selepas subuh pagi tadi nor dah tak boleh tidor, kemas2 rumah sebab semalam jiran2 datang bertakbir dari rumah ke rumah...... ramai yg datang malam raya kali ni, hubby pulak takde kat rumah. Dia bertolak dpd Melbourne dlm kul 10:45 malam.

Selesai takbir semalam dalam kul 10:30 mlm, nor bergegas ke Sepang cari lemang... dalam hujan2 tuu jumpa ler juga... ini pesan hubby nor suruh belikan dia lemang... nor beli ler dalam 3 batang... Sebatang habis semalam anak dara nor kerja kan... dapat dia habiskan sebatang tuu... Selepas Isyak semalam nor dah masak Rendang Daging & Kari Ayam... makan ler dgn lemang & nasi empit...

Dalam pukul 7 pagi nor dah bertolak ke LCCT, ambil hubby kat airport... siap bawakan dia baju melayu... mana ler tahu flight delay ke... terus jer singgah masjid solat raya.. Hari ni tak delay ler pulak... on TIME...

So, ada masa lagi dia nak balik mandi & bersihkan diri.... ke surau utk solat aidilfitri....

Selesai solat & bermaafan dgn hubby & anak.... baru ler minum & makan juadah utk raya... . kita org 3 org jer, nor masak simple jer... ptg nanti nak ke rumah bapa mentua di Selayang & mak mentua kat Batu Cave... mak mentua raya kat rumah anak popuan dia KaK Enon... kakak my hubby...

Sebelum ke sana hubby nak rehat dulu, penat terbang selama lebih dpd 8 jam....

JOM tgk apa dimasak.....

Biskut Raya


"JOM Seiring Sejalan"


2 comments:

  1. Salam Aidilfitri buat Kak Noor sekeluarga.
    Beraya di Selangor aje ye. Takpelah, kami balik ke Kg Kota, Perak (sebelah suami), sepatutnya giliran saya di Melaka. Saya yang syorkan sebab rasanya dah 12 tahun kami beraya ikut giliran, sesekali tukar acara. Lagipun sebelah mertua takde yang balik sebab semua adik beradik giliran rumah mertua mereka.
    Apa-2 pun seronok gak. Janji dapat gembirakan hati orang tua.

    ReplyDelete
  2. Salam aidilfitri kak seri.. hubby akak sampai di pagi raya ek... mujur flight tk delay tue... :) bestnye tgk juadah raya akak nie...

    ReplyDelete

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts