NAK BUAT BISNESS... JOM KLIK

SUKA BLOG INI?

ONE DROP PERFUMES

Followers

Sunday, 6 September 2009

JEMPUTAN BERBUKA

Pagi semalam nor bangun & sahur seorg2... ada gak rasa takut sebab sebelum tuu hujan punya ler lebat.... rumah2 jiran dok menjerit2 alarm nye... Nasib baik ler kita org dah betulkan semua wiring kat rumah ni... kalau tak, hujan lebat sikit dah blackout... gelap jer dunia..
Sahur nor cuma goreng telur jer, makan dgn nasi putih... lepas tuu bubuh kicap masin... hmmm berselera ler juga dgn telur sebiji tuu... chewwahh.

Hari ni pula ada jemputan berbuka puasa kat rumah jiran Datuk Shahron & Kak Raha... oppsss... Datin Raha (dah terbiasa panggil dia dgn gelaran kakak). Ramai nya org sampai 2 lori askar ..... jiran2 seperti biasa ramai juga yg dtg. Ini peluang kita org berjumpa lagi, pantang ada jamuan... Lepas berbuka ramai2 solat magrib & ada jamuan makan malam. Selesai makan, kita org solat isyak pula, seterusnya solat sunat terawih.

Takde pulak nor nak snap foto sebab segan ler pulak kan.... terlalu ramai nye isteri2 askar.... kita jiran2 kena control sikit... nanti org sibuk makan, kita pulak sibuk ambil foto... tapi, makanan memang sedap, ada nasi putih, nasi minyak, ayam masak merah, daging masak kicap, dalca & acar buah. Ada juga dihidangkan dgn buah2an, kek2 & last sekali bubur kacang & gandum.... tapi aizah suka betul kat cheese kek nye... sedap!!!

Alhamdulillah, kenyang..... berbual2 dgn jiran sampai kul 10 mlm. Aizah dah tak sabar nak balik rumah... Minggu depan tak tahu jamuan rumah sapa pulak, belum ada yg distribute kad... hehheehehe selalunya tiap2 hujung minggu ada jer. Tahun ni rumah nor tak buat apa2 lagi sebab last year dan buat kat rumh nor so bagi peluang kat jiran2 yg tak sempat nak buat jamuan last year pulak....

Insyallah hari raya nanti nak buat rumah terbuka pula, kalau ada rezeki.....

"JOM Seiring Sejalan"


1 comment:

  1. Insyaallah...hari ni sy pulak ada jemputan buka. Alhadulillah..rezeki!!

    ReplyDelete

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts