NAK BUAT BISNESS... JOM KLIK

SUKA BLOG INI?

ONE DROP PERFUMES

Followers

Monday, 30 November 2009

Buah Dabei....

Nor tersangat rindu nak makan buah ni... sememangnya takde dijual kat sini... cuma ada kat Sarawak jer... Blog Hasue pernah buat N3 pasal buah dabei ni...

Hilang ler rasa rindu tuu... adik beli sampai 2 kg... separuh dah dimakan, separuh lagi disimpan dalam fridge.... Rasanya sedap, lemak2... makan lak dgn nasi panas... wahhh keluar tanduk nor.


Ni rupanya buah dabei tuu... sebelum direndam & dibuang sedikit kulitnya. Actually kulit tuu boleh dimakan, nor saja2 buang sikit....

Selalunya nor buangkan sikit kulitnya.... saja bagi cantik... ni tgh direndam dgn air panas... Lepas tuu boleh digaul dgn sedikit garam... Banyak cara nak makan buah dabei ni... lain kali nor update lagi... boleh digoreng sambal... sedap!!!!


"JOM Seiring Sejalan"


1 comment:

  1. Abg Din tak pernah tau adanya buah ni....apa rasanya ye...

    kirim skit boleh? nak rasa....hehehe

    ReplyDelete

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts