NAK BUAT BISNESS... JOM KLIK

SUKA BLOG INI?

ONE DROP PERFUMES

Followers

Monday, 23 November 2009

Kupang Oh Kupang!!

Lewat petang tadi jiran nor Sarina berikan seplastik kupang ni... sebenarnya sebelum dia beli tuu dia tanya nor nak beli tak... nor kata ok ler, belikan nor 2 kg... wahhh bukan apa, hubby nor suka makan kupang fresh ni, lebih2 lagi kalau digoreng cili.

Dapat jer kupang tuu hubby suruh cepat2 goreng... hmmm tak sabar nak makan ler tuu... Nor rebuskan dulu hilangkan apa2 yg patut kan... lepas tuu baru nor goreng kejap jer sebab kupang dah masak. Memang fresh dan sedap.... Lepas solat magrib jer terus makan.... ekkk... bg, makan kupang jer ke malam ni.... boleh kenyang ke.... hmmmm senyum hubby... BOLEHHHH!!!

Thanks lah Sarina, org suruh belikan.... dia beri lak....


"JOM Seiring Sejalan"


7 comments:

  1. sedapnya...sy suka kukus je kupang ni!!!

    ReplyDelete
  2. Yup ain... nor pun suka kukus jer, rasa manis kan. Tadi ada kukus sikit utk simpan dalam fridge... Bila2 perlu juz makan atau bole buat cara lain. Tahu2 jer ler kupang ni kalau dah lama rasanya dah lain kan.

    ReplyDelete
  3. sedapneer. dah lama kita tak makan kupang fresh.Dulu masa kat kampung ada la kupang ni. bestnyeer.

    ReplyDelete
  4. jangan makan kupang banyak sangat..
    takut nanti kena gout macam saya..
    alamat don mengesot saja kalau teruk..

    ReplyDelete
  5. TQ En. Halim... mmg tak makan selalu pun... makan bila rasa nak makan jerr.. Kesihatan kena jaga gak, apa2 pun dalam islam kena selalu sederhana dalam segala apa pun

    ReplyDelete
  6. lama nye tak makan kupang....susah tul nk cari kupang kat shah alam ni...kat johor dlu bersepah2.....huhuhuhu....tp kdg2 ade gak simpan 2-3 kupang(puluh sen) dalam poket ni...hehehehehe

    ReplyDelete
  7. Kupang rebus letak daun kunyit..sedapnyer

    ReplyDelete

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts