SUKA BLOG INI?

Followers

Wednesday, 10 June 2009

Ayam Masak Merah Bermadu

Tengahari ni masak ayam merah bermadu... jom kongsi resepi...

Bahan2nye:
1/2 kg ayam
Bawang putih & merah (dikisar halus)
Halia & serbuk Kunyit
Cili Boh
Garam, lada sulah & serbuk perasa
Tomato Puree
3 sudu Madu

Cara:

Ayam digaul dgn garam, serbuk kunyit & lada sulah, dibiarkan 1/2 jam. Ayam digoreng dulu separuh masak.....

Tumis bawang kisar, cili boh & tomato puree sampai wangi baunya. Masukkan garam & serbuk perasa, gaul sampai sebati. Masukkan ayam yg telah digoreng tadi & digaul lagi. Akhir sekali baru masukkan madu. Biarkan hingga masak.....

DAH siap... simple kan tapi sedap gua cakap luuuuu....... :)

SELAMAT mencuba....

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts