NAK BUAT BISNESS... JOM KLIK

SUKA BLOG INI?

ONE DROP PERFUMES

Followers

Sunday, 11 October 2009

AYAM PANGGANG

Kali ni nor nak tunjukkan cara nak menyediakan ayam panggang ala2 nor punya cara lah kan... org lain tak tahu ler cara dia macam mana... Ayam panggang ni sebenarnya sedap dimakan bersama dgn nasi ayam...

Mula2 Ayam direbus bersama bawang besar, bawang putih, halia, lada sulah, garam & cuib ayam maggi. Rebus hingga ayam betul2 masak & empuk.

Ni dah masak ler ni... toskan sekejap... biar airnya kering... Lebihan rebusan ayam ni sebenarnya boleh dibuat sup kalau menyediakan nasi ayam... Air ni bole dimasak bersama dgn nasi ayam... tapi kali ni nor tak masak nasi ayam... so supnya nor simpan jer utk kegunaan lain. masuk dalam fridge, bekukan...


Sementara itu menunggu ayam sejuk sedikit... sediakan ler sosnya... Campurkan sos tiram, kuib ayam maggi, lada sulah, garam, kicap masin & sedikit jer gula..... gaul rata supaya sebati.

Sapukan sos tadi di seluruh badan ayam tuu.... rata2... Biarkan dalam 1 jam baru ler dibakar... Lebihan sos tadi.... dimasak di atas api, biar mendidih.... campurkan sedikit tepung jagung. Biarkan sehingga mendidih... Sos ni bole dimakan bersama ayam tadi...

Ni dia rupanya ayam panggang yg dah masak... Lembut isinya & sedap...

Selamat mencuba...


"JOM Seiring Sejalan"


6 comments:

  1. uduu.. cam bulan pose lak tgk ayam panggang ni kak!! bestnyer..

    ReplyDelete
  2. Salam..
    memanggggg menyelerakan..:):)Tq..:)

    ReplyDelete
  3. saya pun buat cara ni. senang kan!!

    ReplyDelete
  4. sodap nie...thx for sharing the resepi...leh le mencuba nanti :)

    ReplyDelete
  5. Salam Noor...terima kasih atas ucapan takziah & sedekah Al Fatihah buat Pak nGah....sedapnya nampak ayam Noor tu....bilalah akak nak buat sekor untuk budak2 tu...

    ReplyDelete
  6. memang nmpk sedap lah ayam tu......hish nak kena wat nie......senang je tgk nor nye care ni kaaaan.

    ReplyDelete

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts