NAK BUAT BISNESS... JOM KLIK

SUKA BLOG INI?

ONE DROP PERFUMES

Followers

Monday, 24 August 2009

Hari ni makan....

Hubby nak makan makaroni bakar katanya.... dia gi kerja petang tadi siap pesan2 lagi... teringin katanya... Ok ler bang, nor masakkan... itu jer menu hari ni... Nor berbuka dengan aizah jer nanti. Cik abg balik nye lewat... dlm kul 11 malam mcm tuu... makan sekadar alas perut jer... Hubby berbuka dalam flight, beli ala kadar jer... nnti dia balik makan makaroni ni.... Sahur nanti baru makan nasi. Itu dah menjadi kebiasaan nor sekeluarga, bila ramadhan jer jarang berbuka & makan malam dgn nasi... melainkan ada jemputan dpd kawan2 & ahli keluarga baru ler mengikut menu2 yg mereka sediakan... selalunya mesti ada nasi...

Lepas berkebun tadi nor buatkan ler makaroni bakar ni... dah masak dah, siap potong utk berbuka nanti... aizah dah tak sabar2 katanya... Alhamdulillah aizah mampu bertahan puasa nya tahun ni macam tahun2 yg lepas gak... dia memang nor ajar berpuasa sejak kecil lagi... mula2 tuu biasa ler budak2... sekerat hari jer... lama2 dah jadi biasa...

JOM tengok2 dulu..... menu hari ni....

Makaroni yg telah digoreng dulu ala kadar dgn bahan2 seperti kentang, cili, bawang & daging cincang. Dimasukkan dalam acuan... dicurahkan susu yg telah dicampur dgn sedikit garam & tepung gandum.

Curahkan diatas makaroni tadi & disusun atau tabur dgn cheese...

Ni dia makaroni yg dah siap dipotong....


"JOM Seiring Sejalan"


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts