NAK BUAT BISNESS... JOM KLIK

SUKA BLOG INI?

ONE DROP PERFUMES

Followers

Sunday, 2 August 2009

TIME WITH MY DAUGTHER...

Hari ni hubby travelling lagi, hantar dia ke airport seawal 8 pagi. Tengahari lak nor ada jemputan kenduri doa selamat, tahlil & yasin kat rumah jiran depan rumah nor. Berjumpa lagi kami kaum ibu kat area ni... lepas solat zohor, rasanya dalam kul 2:30 ptg, kami ramai2 lak serang rumah Syikin kat P2... dia buat doa selamat pindah rumah.... org putih kata HOUSE WARMING ler gitu... teruja tgk rumah, punya ler besar.... TOKEY HAI-O ni...

Masa kami tiba tuu tuan rumah belum sampai lagi sebab dia ada buat TALKS kat downline2... sambil2 menunggu tuu... singgah ler rumah Kak Ani depan rumah ni.... hmmm byk betul pokok bonzai... nor tak bawa kamera, tak dpt nak ambil fotonya.... Sampai ke bilik tidur rombongan CIK KIAH ni tau... hehheheeh... apa2 pun kak ani, next Tuesday, jangan lupa yee.... ada ladies nite....

Kenduri kat rumah ni sampai kul 6:30 ptg, tapi kami bersurai dulu ler..... Sampai rumah jer aizah tuntut janji .... hmmm bukan apa, semalam sepatutnya dia keluar dgn kawan2 sekolah nya nak tgk wayang... tapi hubby tak bagi... tak nak dia bebas sgt, so janji ler dgn dia semalam... hari ni tgk dgn nor... Cian lak tgk dia menangis sampai bengkak mata sebab tak diizinkan keluar.... Hubby & nor tak sanggup lepaskan dia, lebih rela tgk dia menangis sekarang dpd nor menangis kemudian.... sekarang ni bukan bole percaya sangat, ramai org GILA & sakit jiwa kat luar sana... BETUL tak...

So bertolak ke Alamanda lepas solat Asar... bila sampai jer, cerita yg dia nak tgk tuu lum ditayangkan lagi... aizah nak tgk cerita cartoon UP, cerita yg nor nak tgk lak dah lewat tayangannya... Teringat pernah tgk iklan ttg cerita SETEM... well... why not... komedi jugak kan... aizah pun setuju, tayangan lak kul 7 mlm.... shhhhhhhhh.... melepas ler solat magrib nor... ya allah ampunkan ler hamba mu ini... nnti bole kada jer kan...

Nor nak tgk cerita ni sebenarnya.... Land of the lost... tak pe ler, next time ajak hubby lak...


Kami tiba pun awal 1 jam, so lepak2 dulu tgk org main bowling... sambil2 makan buah2an. Bila tgk org main bowling ni teringat ler bola bowling ada 2 biji kat rumah, dah lama betul nor tak main.... sejak nor tak kerja lagi, rasanya hampir 6 tahun. Next time ler ajak aizah main.... nak kena practice lagi ler nampak gayanya... Jangan tak tahu... dulu aktif gak main ni... Sapa2 yg rasa nak join nor main bowling nanti.... bagitahu ler ye...


Masa nak beli popcorn tadi, ada org dok panggil nama nor... suara familiar jer... hehheeh rupa2nya cik akak Mimieloma kita sekeluarga.... aikkkkkk!!!!! tgk wayang gak ke....

Cerita SETEM ni memang kelakar gilerrr..... sakit perut dok ketawa, tapi yg lebih membuatkan satu panggung ketawa adalah bila dengar seorg pakcik ni ketawa... bagai nak rak panggung tuu... Memang seronok... penuh dgn joke & action... Tengok ler kalau ada masa... tak menyesal...

Dlm panggung tadi hubby lak call.... susah ler nor nak jawap, biarkan jer... silent mode.. sms jer kat dia.... keluar jer dpd tgk movie, terus hubby video call... hmmm nak check ler tuu... betul tak kita ni tgk wayang... hahhahahaha..... Dia mengadu, kedai dah tutup kat sana, nak makan tak leh, kena cari 24 hrs store.... cian dia...

Malam ni tak ambil dinner, sebab terlalu kenyang makan kenduri rumah jiran siang tadi, kena controll ckit body ye... hehheheh dah naik ckit ni... lepas movie, terus balik rumah..

Anyway, nor harap anak nor happy hari ni.... rasanya ye kottt sebab berkali2 dia ucap TQ mummy... hmmmm ye ler nak...


"JUST SHARING..... NO HEART FEELING"




Three things in life,once gone never come back....
Words, Opportunity, Time...

4 comments:

  1. semlm saya bawa anak2 tengok harry porter. next time boleh ler tengok setem pulak.

    ReplyDelete
  2. Best tak cerita nya, nak gak ajak anak semalam tapi dia kata dia tak minat cerita macam tuu.. beria ler akak pujuk... taknak gak dia... hmmm selera anak akan ni lain ckit ler...

    ReplyDelete
  3. kak...best tak setem?huhuuhuh....nak tgk gak la lusa...kat mana dekat ye...tp betul apa akak ckp tu...remaja skrg kne control sket....kalo bebas sgt,mcm2 leh jadi...gejala sosial,org gila,psyco lg...huhuhu....mintak2 la tak jadi kat adik2 sy....

    ReplyDelete
  4. Cerita SETEM tuu mmg best giler... sakit perut dok ketawa.. tgk ler kalau ada masa

    ReplyDelete

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts