SUKA BLOG INI?

Followers

Thursday 6 August 2009

JUADAH BERBUKA....

Tak sabar rasanya nak merasa apa yg nor buat ni.... masa memasaknya, perut rasa berlagu2 jer...

Kastard Buah

Bahan2
1 biji buah red dragon
6 biji buah kurma
1/2 kotak susu segar
4 sudu tepung kastard
2 sudu tepung jagung
2 sudu makan gula

CARA:

Potong buah red dragon & kurma ikut suka, kemudian susun dlm bekas atau acuan.

Susu & gula dibiar mendidih, bila dah mendidih, masukkan tepung kastard & tepung jagung yg telah dilarutkan terlebih dahulu utk mengelakkan dpd berketul2. Gaul perlahan2 dgn menggunakan api kecil. Bila dah masak, tuang ke dalam acuan buah tadi... biarkan sejuk kejap, kemudian susun buah2an hiasan di atasnya. Sejukkan di dalam peti sejuk...


Kastard Buah


Pengat Pisang & Labu

"JUST SHARING..... NO HEART FEELING"


1 comment:

  1. sedapnya kak menu buka posa. kalau dok dekat2 ngan akak...hantar mangkuk kosong mintak sikit.hihihi

    ReplyDelete

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts