NAK BUAT BISNESS... JOM KLIK

SUKA BLOG INI?

ONE DROP PERFUMES

Followers

Monday, 13 July 2009

IKAN OH! IKAN

Pagi ni cik abg nor beli lagi koleksi ikan2 koi nya... ada 11 ekor semua anak2 ikan ikoi ni.. pelbagai warna, tpi yg paling nor minat ikan koi berwarna putih kelabu... warnanya lain ckit...

Ada 4 ekor anak2 ikan yg nor kurang pasti nama nye... hubby tahu ler kott.... terlupa nak tanya dia...

JOM tgk...

Anak2 ikan koi ni masih dlm plastik lagi, kena beri makan dulu sebab kalau dilepaskan terus nnti makanan yg kecil2 tuuu habis dimakan oleh ikan2 koi besar yg sedia ada dalam kolam..

Ikan ni, nor tak pasti namanya... ada sesiapa tahu tak... hubby tahu ler, tapi nor lak lupa nak tanya dia...

Sebelum dilepaskan anak2 ikan ni, kena serasikan dia dulu dgn suhu kolam, tak bole dilepaskan terus... dibiarkan lebih kurang 30 minit begini...

Ikan koi warna kelabu putih..... foto tak clear sgt sbb ikan ni tak reti duduk diam... bergerak jer..

Selepas 30 minit... anak2 ikan ni dilepaskan ke dalam kolam... seronok tengok anak2 ikan ni berenang...


"JUST SHARING..... NO HEART FEELING"


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts