NAK BUAT BISNESS... JOM KLIK

SUKA BLOG INI?

ONE DROP PERFUMES

Followers

Wednesday, 1 July 2009

Ke Setapak

Seperti yg telah dirancang, nor & hubby bertolak lepas zohor ke Setapak... kali ni nak melawat emak mentua nor yg tinggal dgn adik hubby kat flat area sana..... Tinggal kat tingkat 3, selalu bila ke sana kita naik tangga jer... sambil2 exercise ler kata org... Kat rumah adik ipar lebih kurang 2 jam jer, kebetulan adik ipar tak niaga ptg ni... dia berniaga belah malam. Sebenarnya mak mentua nor ni dah lama bercerai dgn bapa mentua nor yg kat Selayang tuu, masa tuu hubby nor baru berumur 2 tahun, tak tahu ler nor nape yee dia org berpisah, tak pernah lak nak tanya2.... takut!!!!... tapi dgr2 cerita dpd hubby tuu ada ler... Suami mak mentua nor ni dah lama meninggal so... dia tinggal dgn anak lelaki dia ni... Ismail nama betul, kita org panggil dia Chik jer. Chik ni kira adik hubby sama mak lain bapa ler gitu...

Flat tempat adik ipar tinggal..

Bila lalu kat area tuu masa nak balik ke Sepang....ternampak lak org jual air kelapa pandan.... wah, apa lagi hubby nak sangat minum, singgah ler kejap... tak cukup tuuu siap beli lagi 2 biji utk dibawa balik. Beli gak pisang & buah rambutan. Sebelum balik rumah, kita org singgah Nilai.......(pembetulan ... area salak tinggi.. hehheh thanks ana) jogging dulu ler macam biasa....

Sesampai kat rumah, tukang kebun belum balik lagi.... masih dgn acara tanam menanam pokok... hmmm bila ler nak siap, janji nya sebelum akhir Julai ni.... harap2 begitu ler ye... Kerja dalam seminggu 3 kali jer... hmmm lambat ckit contractor ni sebab kat area nor ni jer dia dpt contract 8 buah rumah... kena sabar ler tunggu giliran, harap2 hasil nya nanti memuaskan hati ler ye...

Seperti biasa, bila dah ada buah rambutan, nor suka kopengkan dulu kulitnya & sejukkan dlm peti sejuk... bila malam nanti makan rasa best jer.... Lagipun hubby & anak suka bila dah kopeng macam ni, senang nak makan.... betul tak?




Makan ler buah-buahan tempatan.... Promosi ler pulak, tak rugi kan... selain sedap dpt ler gak zat2 dpd nya..



No comments:

Post a Comment

Terima Kasih di atas COMMENT anda, sila singgah lagi ye....

 

Popular Posts